Skip to content

Pj Smart Landuse Arkib 2021 - Kemaskini 22-07-2024 -

smrtPJ

Salah satu inisiatif yang dibangunkan oleh MBPJ dalam usaha mewujudkan bandar pintar adalah dengan membangunkan aplikasi GIS Smart Landuse yang bertujuan untuk membuat semakan terhadap Pelan Zoning Pembangunan dan kawalan pembangunan di Kawasan Majlis Bandaraya Petaling Jaya agar pembangunan yang dirancang sesuai dengan status bandar pintar dan maju dinegara ini. Ia juga sebagai salah satu langkah menyokong Programme Low Carbon & Covid 19 Programme - Kita jaga Kita. Less touch less contact. Sekiranya terdapat sebarang aduan atau cadangan penambahbaikan sistem ini bolehlah berhubung dengan Jabatan Perancang, Bahagian GIS.

 

PENAFIAN:
Kerajaan Malaysia dan Jabatan Perancangan Bandar Dan Desa tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman ini.

PENAFIAN

Jabatan Perancangan Pembangunan, MBPJ tidak akan bertanggungjawab bagi sebarang kehilangan dan kerugian yang disebabkan oleh penggunaan maklumat yang diperolehi dari laman ini.

 

 
SmartLanduse